Jobbet där du är på puben hela dagarna

Nu söks en person som kan vara hela sin arbetsdag på brittiska pubar. Foto: Pixabay.

Vad sägs om ett jobb där du tillbringar hela tiden på pubar? Nu finns den möjligheten i Storbritannien.

Det är Lincolnshire County Council som lyst ut en tjänst där man vill hitta en person som reser runt mellan  pubarna längs Lincolnshires kust mellan Grimsby och Boston.

Jobbet går ut på att dokumentera och fotografera pubarna och det är en del i ett arbete som går ut på att rädda pubarna. Under många år har pubarna blivit färre i Storbritannien och under pandemin har läget blivit betydligt tuffare med månader av total nedstängning.

29 000 pund är ersättningen för den som får jobbet, och då ska man även kartlägga pubarnas arkitektur och sociala historia. Det låter med andra ord som att personen som får jobbet ska prata en hel del med ägaren och stamgästerna, och vad passar då bättre än att ta en öl medan man jobbar?

Kraven för jobbet är att man ska vara bra på efterforskning och duktig på att kunna dokumentera saker.

Det krävs att personen i fråga fungerar bra i ett team men personen ska också vara självgående.

– Det här är mycket viktigt för att dokumentera den lokala historian, skapa medvetenhet om hotet mot pubarna och att hjälpa servicesektor att överleva, står det bland annat i jobbannonsen.

Ska vi gissa att det är ganska många som kommer att söka jobbet? Ersättningen landar som sagt på 29 000 pund och kanske går det att få en gratis öl eller två också medan det förs samtal med pubägarna.