Inlands satsar på en rejäl premiärfest

Inlands Bryggeri satsar rejält från början. Premiären för deras öl blir på En Öl & Whiskymässa i helgen.

Bryggeriet i Marstrand har jobbat på bra under vintern och fått ordning på såväl utrustning som lokaler. Beernews skrev i vintras om deras mål att ha öl klara till helgens ölmässa i Göteborg.
– Det kommer vi att klara, vi hoppas på att ha med oss fyra olika öl, säger Lars-Göran Larsson.
De ölen blir en red ale, en dubbel-ipa, en ljus lager och en bärnstensfärgad lager.
Inlands har lyckats hålla den plan man satte upp när bryggeriets uppstart planerades.
– Det har gått ganska smärtfritt, vi ligger till och med före planen med vissa saker. Till exempel har det löst sig bra med Systembolaget, säger Larsson.
Under de senaste veckorna har bryggeriet fått jobba hårt och alla tankar ska nu ha fullt med öl i sig. Premiären blir alltså i helgen i en egen monter på En Öl &Whiskymässa.

– Vi var på mässan i fjol och bestämde oss då för att vi skulle vara med den här gången. Sedan har de flyttat fram mässan i tid på året, men det har blivit en sporre för oss och en anledning till att ha ett högt tempo i projektet, säger Larsson.

Det blir alltså många tusen besökare på en och samma gång som har chansen att uppleva premiären för Marstrandsbryggeriet, men det skapar inte någon större nervositet.
– Vi har erfarenhet från olika mässor i andra branscher, och bestämde oss för att gasa rejält. Det här ska bara bli roligt.