Stort släpp av folköl i dagligvaruhandeln

Ett stort släpp med flaskor över hela landet. Nej det handlar inte om Systembolaget utan om folköl i ett samarbete mellan Bottle Shop och ICA.

Det är ICA centralt som förhandlat fram ett avtal med Bottle Shop och det innebär att fem folköl köps in centralt och blir tillgängliga att köpa in för landets alla butiker.

– Vi hade en stor grupp från ICA som besökte vår butik i Stockholm och därefter har vi haft en hel del möten, säger Fredrik Glejpner på Bottle Shop.

Till slut kom man fram till ett avtal och 11 september är det dags för lansering. Startvolymen är 18 000 flaskor per öl och en andra beställning på lika många flaskor ligger klar. Därefter får man se hur intresset har varit.

– Vi får se då vilka av produkterna som fått fäste och som vi kan satsa vidare på. Men det här är bra öl så jag tror att det här kan bli riktigt bra, säger Martin Jämtlid på Bottle Shop.

Örebro Brygghus är det svenska inslaget i satsningen. De lanserar sin Saison du Public och ser förstås fram emot vad som ska hända.

– Vi har fått jobba på ganska mycket i sommar men nu är ölen klar. Det här är jättespännande och ett bra sätt för oss att synas på nya platser, säger Anders Granberg på bryggeriet.

De fem ölen som ingår i avtalet:

7 Fjell – Gyllene Tider.

Barcelona Beer Company – La Bella Lola

Grado Plato – Arabica Porter

Brewfist – Terminal Pale Ale

Örebro Brygghus – Saison du Public