Hypad stout kommer på fat på Oliver Twist

På onsdag lär det bli mörkare i glasen när Oliver Twist och Jugge Hasselqvist serverar Hunahpu’s. Foto: Montage

Smått episka ölet Hunahpu’s från Cigar City i Florida lämnar nästan aldrig bryggeriet på fat. Men nu har det gjort det och destinationen är Oliver Twist i Stockholm.

Hunahpu’s släpptes första gången 2010 och har sedan dess varit både högt eftertraktad och högt betygsatt. Nu kommer det till Sverige och Oliver Twist i Stockholm.

– Nu kan vi inte hålla oss längre! Men ibland får man till det! Till exempel att få ynnesten att servera öl som ”inte finns”. Cigar City’s episka Imperial Stout Hunahpu’s lämnar nämligen aldrig bryggeriet eller Florida, i alla fall inte på fat, skriver Oliver Twist på sin Facebooksida.

Det handlar om årgångarna 2018 och 2019 av ölet som släpps en gång om året och det finns bara ett fat av varje.

Att just Oliver Twist får hem ett så unikt öl, beror enligt Jugge Hasselqvist på OT att de har en relation sen länge med Cigar City.

– Och vi har alltid en stående förfrågan hos dem för att få tag på sånt som inte går att få tag på. Nu fick vi det!

Just Hunahpu’s har han aldrig lyckats få tag på tidigare till Oliver Twist, även om han druckit den själv tidigare.

– Jag har varit på Hunahpu’s Day i Tampa, den har aldrig varit släppt på fat utanför Florida och knappt utanför bryggeriet. De skickar inga flaskor heller så det här unikt, säger Jugge.

Faten kopplas in i morgon, onsdag, vid 17, men det gäller att vara snabb.

– Det är lite kort varsel, men de kan gå åt ganska snabbt. Vi ska även plocka fram lite andra roliga öl från källaren som passar in i sammanhanget.

Han vill inte avslöja vad det är för öl det handlar om, utan det kommer att framgå på Facebooksidan när det händer.