Stockholmarna ska få lära känna skånsk öl

Den 20 oktober dyker öl från ett gäng skånska bryggerier med Glenn Pålsson i spetsen upp i Stockholm för att lära stockholmarna att dricka mer skånskt. Foto: Adam Jönsson

Den 20 oktober dyker ett gäng skånska bryggerier upp i Stockholm för att lära stockholmarna att dricka mer skånskt.

Det är Glenn Pålsson dyker upp på Spritmuseum i samband med Skånska Dryckers gästspel där. Med sig har han öl från fem skånska bryggerier för provning: Remmarlöv, Raj Raj, Österlenbryggarna, Lundabryggeriet och Hönsingen Hantwerksbryggeri.

Glenn menar att Skåne står sig starkt i Sverige och att svensk hantverksöl står sig starkt i världen.

– Vi är mycket respekterade för vad vi åstadkommer och ett par bryggerier är representerade världen över, säger han i ett pressmeddelande.

Han säger också att det finns överaskande många på den svenska marknaden som behöver få en större kännedom om svenskt hantverksöl.

– Samtidigt är en del konsumenter mer pålästa än någonsin tidigare. De beställer inte enbart en ”stor stark” utan ännu hellre en mikrobrygd öl på stil framför pris. Kosta vad det kosta vill, det ska vara gott.

Glenn Pålsson är en av arrangörerna bakom Great Swedish Beer Festival och har tidigare jobbat på Remmarlöv.

Men det är inte bara öl som kommer till Spritmuseum, utan även andra drycker. Bakom hela arrangemanget står Carina Olofsson Gavelin, Anna Lind Lewin och Titti Qvarnström.

– Förra året testade vi en mindre pilot och gjorde en presentation av våra dryckesproducenter på vinbaren Dryck. Det blev så uppskattat att vi genast kände att vi ville utveckla konceptet. Tack vare samarbetet med Spritmuseum kan vi nu skala upp och ta steget fullt ut, säger Carina Olofsson Gavelin.