Hyllie ska brygga tillräckligt med öl

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Michael Nathhorst är redo för att satsa ordentligt under nästa år. Foto: Peter Lindh.

Hyllie Bryggeri ska satsa rejält under 2020. Det och mer får ni veta av deras svar i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?
– Vi anställde Erik Frithiof vilket innebar starten för vår nysatsning 2020, då Hyllie Bryggeri kommer att synas och höras ännu mer. Trodde att det skulle bli mindre att göra när man var två men nu har vi plötsligt ännu mer att göra eftersom vi bara kör på med ny öl och roliga samarbeten och helt plötsligt säljer vi en herrans massa öl. Sen är som vanligt alla häftiga festivaler årets höjdpunkter, Brewskival, All in Beer Fest, Haket Batch 4, Brekeriet Bar och GSBF var alla magiska att servera öl på.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?
Vårt mål och vår konkreta plan är att under 2020 kunna sälja vår öl direkt till konsument, sen får ni tolka det hur ni vill. Vi kommer också successivt att öka produktionskapaciteten för att klara av efterfrågan på vår öl. Som det är nu hinner vi inte brygga i den takt vi säljer.

3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?
– 2019: För lite. 2020: Förhoppningsvis tillräckligt.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?
– Alkoholskatten är en viktig fråga, och vi ser med spänning fram emot vad som kan hända där. Gårdsförsäljningsfrågan tuffar väl på som vanligt med mycket snack och lite hockey.

5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?

– På Great Swedish Beer Festival drack jag massor av god öl från bryggerier jag inte smakat öl av innan, t.ex. Prins Katt, Nyköping Brewing, Hop Notch och Ten Hands.