Hyllade ölfestivalen ställs in i höst

Weldverks Invitational ställs in i höst. Foto: Weldverks.

Weldwerks ölfestival har snabbt blivit en av USA:s mest populära. Men nu ställer man in festivalen som skulle anordnats i oktober.

Corona-viruset påverkar runt om i världen och ölfestivalerna är inget undantag. Sedan tidigare vet vi att USA:s största och äldsta festival, Great American Beer Festival, ställs in och i stället ska genomföras digitalt.
Nu ställs ännu en festival in. Det är populära Weldwerks som meddelar att Weldwerks Invitational inte blir av i år. Festivalen var inplanerat 17 oktober och normalt lockar den ölentusiaster och bryggerier från hela USA.

– Det blev tydligt för oss att även om det vore säkert att anordna ett sådant här evenemang i oktober, så skulle det behöva ske med många olika säkerhetsrestriktioner. Vi menar att det inte är värt att anordna ett evenemang om det inte ska bli ett evenemang i världsklass, säger Kristin Popcheff på bryggeriet.

Colorado-bryggeriet har snabbt blivit hyllat bland ölentusiaster och när Beernews besökte Great American Beer Festival 2018 hade bryggeriet längre köer i sin VIP-kö än vad de flesta andra hade under hela festivalen.
Men de som tänkt gå på deras festival får snällt vänta till nästa år.