Hotell vill sätta nytt rekord för ölyoga

Bildspel

Bild 1 av 3

I början av maj ska det sättas nytt nordiskt deltagarrekord i ölyoga i Stockholm.

 

Nu ska det sättas nordiskt rekord i ölyoga. Clarion Hotel Stockholm hoppas på 200 deltagare vid ett event i början av maj.

Ölyogan sprider sig snabbt över världen och den har även kommit till Sverige. Stockholm var först ut och det genomfördes även pass hos Vega Bryggeri i Göteborg under GBG Beer Week.

Men nu vill Clarion Hotel Stockholm ta ölyogan till betydligt fler deltagare. Målet med passet 4 maj är att ha 200 deltagare.

– Vi had 70 personer som gjorde ölyoga första gången vi körde och nu är målet runt 200 personer. Vi har 126 anmälningar så här långt, säger Frida Bergund, event creator på hotellet.

Ölyogan kommer att ledas av Charlotte Fernandez och ölflaskorna kommer att vara med hela tiden.

– Grunden är den vanliga yogan, men man håller i en ölflaska hela tiden och det gör det hela lite svårare. Man kan dricka lite under tiden men man hinner inte få i sig några enorma mängder. Det är en kul grej, en yoga med en liten tvist, säger Berglund.

Hotellet på Söder i Stockholm kommer att använda hela sin bankettsal för evenemanget och det ger plats för ganska exakt 200 personer med varsin matta. Det finns redan planer på ytterligare ett pass och det kan bli mer än så längre fram.

– Allt hänger på hur intresset är. Men om det håller i sig gör vi jättegärna det här fler gånger, säger Berglund.

Ölyogan sker faktiskt på den första dagen av hotellets 15-årsjubileum och efter passet finns det chans att smaka lite meröl. Då kommer nämligen Nya Carnegiebryggeriet, Brooklyn och Carlsberg att finnas på plats för att servera öl och ordna med lite andra aktiviteter.

Nu återstår att se om man når till målet på 200 personer. Man är en god bit på väg, även om Frida Berglund själv inte kommer att delta.

– Jag gillar nog öl bättre än yoga, säger hon.