Höjda löner – Trillium svarar på kritiken

Esther och JC Tetreault svarar nu på kritiken mot bryggeriet. Foto: Ronny Karlsson.

Kritiken mot Trilliums lönesättning har varit hård. Nu har lönerna höjts igen och ägarna förklarar varför det blev som det blev.

Det var i förra veckan som det började att komma kritik mot Trillium efter att en tidigare anställd berättat om sina arbetsförhållanden. I samband med att man öppnade sitt nya bryggeri och flyttade sin bryggpub i Boston hade personen fått sänkt lön.

I sociala media höjdes röster om en bokott av bryggeriet, men nu verkar det ha lugnat ner sig internt i alla fall.

– Vi öppnade Fort Point för bara en månad sedan och i den processen fick några av våra anställda i baren en lägre lön än de tidigare haft. Vi har därefter träffat de anställda och återställt deras löner. Vi har också haft kontakt med alla våra anställda för att diskutera situationen och bett om deras synpunkter, för de är helt avgörande för våra framgångar, skriver Trillium på sin hemsida.

Bryggeriet menar att de aldrig har betalat löner som varit under gällande regler.

– Vi betalar vårt team i linje med vanlig standard inom craft beer och det följer delstatens lagar både vad gäller lön och arbetstider.

Diskussionen angående lön kontra dricks finns ständigt i USA, och Trillium har vänt sig till delstaten Massaschusetts bryggargille för att fortsätta diskussionerna.

– Vi har pratat med gillet för att starta en diskussion lokalt och försöka att hjälpa varandra att hitta den bästa lösningen som gynnar både våra anställda och våra kunder, skriver man vidare.

Trillium ber också om ursäkt för att den senaste tiden har skapat tvivel bland deras fans och anställda, och säger sig vara mycket tacksamma för att ha en sådant talangfullt team som jobbar.