”Höj ersättning för Systemets ombud”

De ombud som hanterar bland annat alkohol på landsbygden borde få högre ersättning, hävdar två politiker i en debattartikel. Foto: Systembolaget.

Betalar Systembolaget får låg ersättning till de ombud som levererar alkohol till svenska folket? Det hävdar två s-politiker i en debattartikel.

Debattartikeln publiceras i Svenska Dagbladet, och riksdagsledamoten Laila Naraghi samt Tomas Kronståhl, ordförande i kommunstyrelsen i Västervik, kräver förändringar när det gäller ersättning till ombuden.

Politikerna menar att Systembolaget i dag kommer för billigt undan. Bland annat är ersättningen satt efter antal beställningar, vilket duon hävdar inte ger någon ersättning som de här butikerna har för fasta kostnader. De lyfter frågan som mycket viktig för Sveriges landsbygd.

”Systembolaget, Postnord, Apoteket och andra bolag som använder sig av lanthandlarna måste höja ersätt­ningarna så att de motsvarar den nytta lanthandlarna tillhandahåller åt dem och landet. Att fortsätta som i dag är inte värdigt Sverige”, skriver de bland annat.

Läs hela debattartikeln här.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln ”Höj ersättning för Systemets ombud”

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer