Hög kvalitet på dagens ölnyheter

NYTT PÅ SYSTEMBOLAGET

Tre av favoriterna bland dagens nyheter. Foto: Montage/Systembolaget.

Här är recensionerna på dagens nyheter i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vi imponerades av kvaliteten och gillade de flesta ölen.

Det var ett par säkra kort bland dagens nyheter. Rodenbach Vintage och Mahrs Ungespundet Kellerbier är öl som är väldigt bra representanter för sina ölstilar och de gör ingen besviken den här gången heller.

Men vi gillade också Oppigårs nya trippel-ipa, som klarar av konststycket att vara riktigt fräsch trots den höga alkoholhalten.

Här är alla våra omdömen.

 

Rodenbach Vintage
750 ml, 115,00 kr, 7,0 %, Flamländsk röd och brun öl

Syrligt och sött på en och samma gång, behaglig körsbärssmak, lätta vinägertoner och en del fattoner flyter samman till ett komplext och alltid lika gott öl. En klar favorit.

Mahrs Ungespundet Kellerbier
500 ml, 29,90 kr, 5,2 %, Zwickel, keller- och landbier

Ett öl som blivit en favorit för många och nu är det tillbaka i det tillfälliga sortimentet. Härligt brödiga toner, nästan åt det gräddiga hållet, och där finns också en snygg och välbalanserad beska. Välbalanserat och mycket gott.

Oppigårds Thurbo Triple IPA
500 ml, 39,90 kr, 11,0 %, Imperial/Dubbel IPA

Underbar doft där framför allt ananas dominerar. Ananasen finns med. även i smaken, hela ölet ger en tropisk känsla med en lätt beska och med en väldigt väl dold alkohol. Friskt och välgjort, riktigt god.

Thirsty Dog Bernese Barley Wine
355 ml, 42,90 kr, 10,5 %, Barley wine

Friskt barley wine, ganska välhumlat och kanske blir det lite fränt. Frukttoner blandas med en lätt touch ac chokladton och humlebeskan följer med genom hela resan. Helt okej, och säkerligen ett bra köp för dig som gillar ha välhumlade barley wines.

Port Brewing Don’t Drink Barleywine
650 ml, 79,90 kr, 10,5 %, Barley wine

Russin och dadlar möter dig direkt, även här pratar vi on ett barley wine i amerikansk stil, men smakerna är lite rundare även om human tar en hel del plats, framför allt i eftersmaken. Snäppet bättre än ölet ovan.

Northern Monk Black Friday
440 ml, 50,90 kr, 6,0 %, Söt porter och stout

Behagliga kokostoner och choklad möter dig först, hallonsmaken kommer fram utan att ha överhanden och det blir gott om trevliga smaker i munnen. Sött men inte extremt och grunderna från en stout med framför allt choklad finns kvar. God öl.