Hembygdsförening vill kasta ut bryggeri

Huskvarna hembygdsförening vill inte ha öltillverkning i de lokaler de hyr ut. Nu stämmer dom hyresgästen som driver Ölbryggeriets Brasserie.

Magnus och Nina Tjäder hyr lokalerna i den gamla byggnaden vid Kroatorpet i Huskvarna av hembygdsföreningen och har gjort så i ett antal år.

I lokalen har det drivits ett kafe men under tiden har det också växt fram ett litet bryggeri. Först gick bryggeriet under namnet Kroatorpet, men tidigare i år satsades det lite mer på bryggeriverksamheten och då bytte man också namn till Ölbryggeriets Brasserie. Kontraktet mellan parterna säger att paret Tjäder får driva restaurangverksamhet under kontraktstiden, men hembygdsföreningen vill inte se någon ölbryggning i lokalen.

Därför har man lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten och kraven är stenhårda. Föreningen kräver att paret Tjäder flyttar sin verksamhet, lämnar lokalerna innan kontraktet gått ut, står för rättegångskostnader samt betalar ett skadestånd.

Tidningen Jönköpings-Posten har varit i kontakt med hembygdsföreningen ordförande Bo Larsson men han vägrar att uttala sig.

Beernews har varit i kontakt med Magnus Tjäder men inte heller han har några kommenterar i nuläget.

Under hösten ska de båda parterna komma in med handlingar och därefter blir det en förhandling i tingsrätten.