Hembryggarträffen i Umeå växer igen

Andreas Häggström ser frem emot en rekordstor hembryggarträff.

För åttonde gången blir det i helgen hembryggarfest i Umeå. Andreas Häggström tror på rekordstort intresse.

Det är Umeå-avdelningen av Svenska Hembryggareföreningen som anordnar träffen i samarbete med Folkuniversitetet.

– Temat för träffen är skördefest och det blir nog runt 20 utställare som har med sig öl. Tanken är att man inte bara ska dricka öl utan att det ska vara lärorikt också, och temat har gjort att det bryggts saison, öl med frukt men också imperial stout inom temat, säger Andreas Häggström.

Han räknar med över 100 gäster som kommer och provar de olika ölen och de bryggare som lyckats bäst får priser av Humlegården, Beer Studio, Bryggverket, This Is How och Nolia Beer.

– Nytt för i år är att vi har en föreläsare och dessutom kommer osttillverkaren Doktor Käse att finnas på plats. Vi är kvar i samma lokal i år, men har utökat med ett rum till. Det är kul att intresset växer, säger Häggström.

Han kommer själv att ha med sig tre öl, varav två ska tävla. Utöver temaklassen finns också en öppen klass, där alla typer av öl är välkomna.

-Det här är tredje gången vi samarbetar med Folkuniversitetet, och vi gör även hembryggarkurser tillsammans. Det brukar komma besökare från Sundsvall till Luleå och jag tror det blir så i år också, säger Häggström.