Hembryggarpremiär hos Morgondagens

Bildspel

Bild 1 av 8

Fredrik Lindvall skötte lakningen och Mattias Hallberg, Jonas Gustavsson och Karl Johan Fredén Jansson följde processen.

Nu är hembryggarprojektet hos Morgondagens inlett. Ett brittiskt barley wine blir det första ölet som tas fram av de gäster som bjuds in av Jonas Gustavsson.

 

Beernews berättade i förra veckan om hur Morgondagens efter en del förseningar gjorde sin första bryggning i de nya lokalerna på Hisingen i Göteborg.

Nu är även samarbetet med ett gäng lokala hembryggare inlett och under den första bryggdagen var det Mattias Hallberg, Karl-Johan Fredén Jansson och Fredrik Lindvall som bryggde.

– Det känns kul att det är i gång och det är skönt att jag kan hålla mig i bakgrunden, sade Jonas Gustavsson under bryggningen.

De tre hembryggarna skapade ett brittiskt barley wine som ska få stå till sig en tid. Till bryggningen hade Karl Johan Fredén Jansson gjort en egen sirap som skulle användas och målet var att göra ölet rejält starkt.

– Jag gillar det. Vi har testat en hel del barley wine inför det här och det är den brittiska stilen vi gillar bäst, sade han.

Ett antal bryggningar ska göras under året och tanken är att de första ölen ska ha premiär på Brewers Beer Bar längre fram i höst. Vid varje tillfälle blir det nya bryggare som kommer på besök och olika ölstilar ska bryggas.

– Vi är runt 30 intresserade och det är nästan för många. Men det ska bli kul, säger Mattias Hallberg.

Här ovan ser du bilder från bryggdagen.