Då kan du beställa tillfälliga öl igen

Ulf Sjödin hoppas att ett definitivt besked om det tillfälliga sortimentet ska komma runt midsommar. Foto: Montage/Systembolaget.

Beställning av tillfälliga nyheter från Systembolaget har inte varit möjligt under våren. Men om allt går som det ska du inte behöva vänta alltför länge på den tjänsten.

När corona-krisen svepte in över landet i mars var det många som fick agera snabbt. Systembolaget ändrade sina öppettider i Stockholm och på Gotland, och dessutom hölls enstaka butiker stängda i några dagar.

Dessutom togs möjligheten att beställa öl från det tillfälliga sortimentet bort, och när även beställning av lokala öl var hotat blev det starka protester från bryggerier.

Den lokala beställningen behölls dock och försäljningen där har varit på rekordnivå under sommaren.

Men beställning från det tillfälliga sortimentet saknas ännu, och är inte på väg tillbaka i närtid.

– Vi tittar på det varje dag. Men det exklusiva sortimentet tar mycket kapacitet på våra depåer och samtidigt har hemleveranser och ombudsbeställningarna ökar, säger sortimentschef Ulf Sjödin på Systembolaget.

Han säger att ambitionen är att få tillbaka normalläget även för de ölen så snabbt som möjligt. Men i dag vet ingen exakt datum för när det blir.

– Vi följer det och ska titta mer på det runt midsommar. Som det ser ut nu kan vi ha tillbaka den tjänsten i slutet av sommaren, men jag vill inte lova något, säger Sjödin.

Han säger att utvecklingen i resten av samhället kan påverka beslutet.

– Allt hänger på hur corona-läget utvecklas, men vårt mål är att vara redo så snabbt som möjligt, säger Sjödin