Hembryggare får göra öl till stor mässa

Är du hembryggare och vill synas på en ölmässa? Då kan du få chansen på Nolia Beer i Umeå i höst.

Det är Svenska hembryggareföreningen som anordnar en tävling där första pris är att få vara med och brygga det officiella ölet för ölmässan Nolia Beer.

– Det verkar som att folk är nyfikna på den här tävlingen, vi får se hur många som ställer upp, säger Andreas Häggström.

Han är ansvarig för tävlingen och förstapriset borde förstås locka många. Den som vinner får vara med och brygga mässans officiella öl tillsammans med Umeå-bryggeriet Beer Studio. Dessutom vinner de tre bästa bryggarna presentkort från MaltMagnus.

– Det är inte säkert att det blir just vinnarölet som bryggs men vinnaren kommer att få vara med och diskutera fram ölet, säger Häggström.

Tre utbildade öldomare samt Darren Packman från Beer Studio kommer att sitta i juryn.

– Det är alltid nyttigt att få sina öl bedömda av riktiga domare så bara det gör att tävlingen är intressant. Förhoppningen är att vinnaren också ska kunna vara med på mässan när ölet serveras för första gången, säger Häggström.

Han säger att det finns gott om hembryggare i Umeåtrakten och hoppas på att många ska delta.

– Jag har faktiskt ingen aning om hur många som ställer upp.

Senast 15 juli ska deltagarna ha anmält sig här och ölen ska sedan lämnas in i slutet av juli. Vinnaren presenteras sedan på en annan mässa i Umeå i början av augusti.