Heidrich slutar på Galatea – öppnar eget

Jessica Heidrich lämnar Galatea och S:t Eriks Bryggeri. Hennes nästa projekt blir något ölrelaterat tillsammans med sambon Magnus Karperyd.

Heidrich är en av den svenska ölscenens stora profiler och inte minst har hon blivit internationellt känd via sina insatser som öldomare. I Sverige är det främst som bryggmästare för S:t Eriks bryggeri som ölentusiasterna känner igen henne.
Men efter cirka åtta år i den rollen går hon nu vidare i karriären.
– Det är ett beslut som har vuxit fram och jag har haft planer under en tid på att starta något eget. Vi har inte bestämt vad men vi leker med några olika idéer, säger hon.
Klart är att nästa projekt blir tillsammans med sambon Magnus Karperyd. Då båda sade faktiskt upp sig från sina respektive jobb på samma dag.
– Det känns otroligt spännande och nu har vi helt fria tyglar, säger Karperyd.
Det lutar åt att det även i fortsättningen ska handla om ölproduktion men det är inte klart på vilket sätt. Ett bryggeri eller en bryggeripub är två av idéerna som dykt upp.

– Det enda vi vet är att vi inte ska flytta norr om Dalälven, så mycket har vi bestämt, säger Heidrich.

Hon lämnar Galatea och S:t Eriks Bryggeri under december och det är med ett visst vemod som det kommer att ske.
– S:t Eriks har varit min baby och det känns lite speciellt att lämna den rollen. Samtidigt känns det bra att gå vidare och starta något eget.