Hästgården ska bli till stort bryggeri

Ulrik Jönsson och hustrun Sara köper en hästgård där det ska satsa på ett betydligt mycket större bryggverk än i dag. Foto: Ronny Karlsson.

Bryggeriet med restaurang i Åhus har varit en framgång. Nu är det dags för expansion och den ska ske på en hästgård.

 

Åhus Bryggeri har haft bra fart på sin restaurang och ölen som bryggs där finns även på Systembolaget. Nu tar Ulrik Jönssonnnästasteg i utvecklingen, då man köper hästgården Mölleholmen. Där ska det satsas på ett större bryggverk, men även en servering och andra verksamheter.

– Vi tar över gården 1 juli och då har vi en hel del att bita i. Vi får se hur lång tid det tar med alla tillstånd men jag hoppas att vi har full verksamhet där under nästa sommar, säger Jönsson.

I dag har det funnits hästar på gården, men i stället ska ett större bryggverk installeras. Det lutar åt ett bryggverk på 2000 liter och serveringen som planeras ska förstås servera de egna ölen. Man hoppas också kunna hyra ut lokaler till till exempel konstnärer. Trots att det handlar om en hästgård, så ligger den ganska centralt i Åhus, och det går att ta sig dit med bil, buss eller cykel.

– Det är en vacker miljö här och vi kan tänka oss själva att ha en butik. På marken runt om har det tidigare odlats sockerbetor, vi har pratat om att satsa på äpplen och att även odla humle på gården, säger Jönsson.

Satsningen görs i en tid då många kämpar med hårda restriktioner för serveringar och restauranger, men Jönsson tror att detta ligger bra till i tiden.

– Jag tror det är en lämplig tid att satsa, när vi är i gång har vi passerat puckeln, säger han.

Satsningen på till exempel konstnärer tänker han ska göra att även andra människor är de rent ölintresserade ska hitta till gården.

– Tanken är att skapa ett attraktivt resmål och Österlen är väldigt förknippat med konst.