Brittiska drottningen släpper eget öl

Nu släpps två öl med mall från drottning Elizabeths domäner. Foto: Montage.

Ett gin har funnits redan tidigare. Men nu börjar det att säljas även öl från den brittiska drottningens domäner, och hon har godkänt projektet.

 

Sandringham House ligger cirka 15 mil norr om London och är en av drottning Elizabeths favoritplatser. Hon tillbringar en del tid varje år i det residens som hon äger privat, det är alltså inte något som tillhör hennes titel som drottning.

Nu ska det släppas två öl med med malt som odlats på residenset och drottning Elizabeth har godkänt att man sätter residensets namn på ölen. Det handlar om en best bitter och en golden ipa som ska säljas från den egna butiken på området.

– Vi tänker framåt mot Fars Dag och vad vore bättre än att fira med en av våra öl från Sandringham. Vi har tagit fram en india pale ale och en bitter på ekologisk malt som växt på våra fält och de går nu att köpa från Sandringham Shop, skriver man i sociala media för att lyfta fram ölen.

Best bittern är på 4,3 procent och deras india pale ale landar på fem procent. Den bryggs med tre olika humlesorter, och flaskorna i butiken kostar 3,99 pund.

Den 95-åriga Elizabeth II har varit Storbritanniens drottning i över 69 år. Utöver Storbritannien är hon också drottning i ytterligare 15 samväldesriken. Hon blev regerande drottning 6 februari 1952 efter att fadern, kung Georg VI avlidit.