Festlig premiär för ölet Dank Tranquillity

Bildspel

Bild 1 av 6

Skål för Dank Tranquiliity!

 

När vet man att det handlar om hårdrock och öl? Jo kanske när Dark Tranquillity blir Dank Tranquillity. I går hade ölet premiär och Micke Stanne var nöjd.

Stanne är sångare i hårdrocksbandet Dark Tranquillty och är en inbiten ölfantast. Han brygger öl hemma när han inte far världen runt på turnéer och han var givetvis på plats när det nya ölet hade premiär.

– En bra New England-IPA är svårslaget och det här blev riktigt bra, löd betyget efter det första provsmaket.

Stanne är så pass engagerad i ölbryggning att han faksitk bryggt det nya ölet på egen hand när receptet var klart. Men proffsen på Poppels, där ölen är bryggd, och All In Brewing, som tagit fram receptet, fick bra betyg.

– Det blev bättre än min version, det får jag erkänna, sade han.

Ölet Dank Tranquillty hade premiär på ett antal Göteborgskrogar under onsdagskvällen och faktiskt dyker det även upp på Systembolaget i november. Då i en nybryggd batch som ska tas fram senare i höst.

Samarbetet mellan Dark Tranquillity och All In Brewing var inte det första. För cirka 18 månader sedan släpptes ölet Atoma, en kolsvart imperial stout. Nu var det mer fokus på humlen och det gillade ölälskaren Stanne.

Han berättar också att öl är en viktig del även bandets turneér. I höst väntar ett antal spelningar i USA och då vet han vad han ska göra på dagarna.

– Jag gillar verkligen att leta upp bryggerier i närheten av där vi spelar. Det finns inget om slår de amerikanska bryggpubarna och deras öl, säger han.

Öl är verkligen är passion för Dark Tranquillitys sångare, samtidigt som han inte vill släppa den framgångsrika karriären inom musikvärlden.

– Det kan vara svårt att hinna brygga när jag inte är hemma så ofta. Men jag skulle verkligen gilla att få en praktikplats på ett bryggeri och lära mig mer. Jag tänker inte ge upp musiken, men det vore spännande att lära sig mer om ölbryggning, säger han.

Ölet med All In Brewing fick en bra start, och Pelle Frost och Daniel Janzén, som gjort de sista finjusteringarna med receptet, var också nöjda.

– Den känns bra, jag gillar den, sade Janzén.