Hårdrockarna valde sin egen väg med öl

Hårdrocksbandet Lamb of God har bryggt alkoholfri öl med Brewdog. Foto: Brewdog.

Hårdrockarna i Lamb of God har bryggt öl tillsammans med skotska Brewdog. Men resultatet blev lite annorlunda jämfört med andra liknande samarbeten.

Det här samarbetet handlar nämligen om ett alkoholfritt öl som fått namnet ”Ghost Walking”. Namnet kommer från en av Lamb of Gods mest spelade låtar och inspirationen till att göra ett alkoholfritt öl fick sångaren Randy Blythe under en resa i Skottland.

Han beställde då in en Nanny State från Brewdog och efter att ha smakat ville han lämna tillbaka ölet till bartendern, då han inte trodde på att det var alkoholfritt.

I fjol togs projektet vidare då Blythe besökte Brewdogs bryggeri i Columbus, Ohio, och provade igenom ett antal olika alkoholfria öl. Blythe var sedan också involverad ibland annat valet av humle till ölet.

– Det är annorlunda tider nu men vi är stolta över att erbjuda ett alkoholfritt alternativ för dom som vill ha ett öl medan dom spelar lite musik i sitt hem, säger Randy Blyhte.

Även Brewdogs James Watt är nöjd med ölet.

– Det här samarbetet är vårt bästa hittills. Det är också ett av de viktigaste. Brewdog har alltid handlat om att göra människor lika passionerade som oss när det gäller craft beer. Det inkluderar även personer som Randy som inte vill ha alkohol i sitt öl.