Darnell fixar pengar till vårdpersonal

Jonas Darnell ska skapa konst live under den virtuella ölfestivalen i Växjö. Foto: Ronny Karlsson.

I morgon är det dags för virtuell ölfestival som sänds från Växjö. Då kommer även Jonas Darnell att skapa konstverk live och det ska ge pengar till sjukvårdsanställda.

Beernews har tidigare berättat om hur den vanliga ölfestivalen i Växjö ersätts med en virtuell festival med sex deltagande bryggerier. I morgon genomförs det evenemanget, men det blir mer än bara öl. Jonas Darnell, mannen bakom Herman Hedning, kommer bland annat att skapa två konstverk live under sändningen.

– Det blir en teckning som ska lottas ut bland de personer som betalar för provningen. Men sedan ska jag också göra en större teckning som ska auktioneras ut på Tradera, säger Darnell.

Pengarna från den teckningen ska i någon form gå till personalen på lasarettet i Karlshamn.

– Robert Andersson är därifrån och jag var på det lasarettet i elva veckor när jag gjorde lumpen som sjukvårdare, säger Darnell.

Tolv öl kommer att testas under lördagskvällen, men Jonas Darnell har inte köpt in de ölen. Han får i stället dricka ett öl han gärna återvänder till.

– Jag var för sent ute för att beställa ölen till provningen. Men jag kommer att dricka Chimay Blå i stället, det är världens bästa massproducerade öl och mitt referensöl, säger Darnell.

Här kan du läsa mer om evenemanget.