Här är årets versioner av Bourbon County

Goose Islands Bourbon County Stout kommer i åtta olika versioner under hösten. Foto: Montage.

Goose Islands Bourbon County Stout fortsätter att vara ett populärt öl bland många. Nu är det klart vilka varianter det blir på ölet i år.

 Ölet har hyllats av öldrickare i många år, och inte ens det faktum att Goose Island sedan ett antal år ägs av AB InBev har påverkat det. Kanske har det att göra med att ölet fortfarande är riktigt bra, även om det finns personer som tycker att det var bättre förr.

Nu är det klart att det släpps åtta olika versioner av ölet under hösten. Flera av de varianterna lär vara svåra att få tag på, medan till exempel originalet numera tillverkas i betydligt större skala.

Här är de åtta varianterna:

Bourbon County Stout

Originalet som är en bland av öl som legat på Heaven Hill, Buffalo Trace och Wild Turkey fat. 

Bourbon County Wheatwine

Ett barley wine som lagrats på Heaven Hill-fat.

Reserve Rye Bourbon County Stout

Ölet görs varje år med olika fatlagringar för att visa hu just fatet påverkar ölet. I år handlar det om Rittenhouse Rye-fat som ska addera en del frukt och kryddor till ölet.

 2-Year Reserve Bourbon County Stout

Ölet har lagrats i 24 månader på ett elva år gammalt 25th Anniversary Knob Creek-fat och det ska ge en ganska intensiv eksmak med toner av hasselnöt och choklad.

 Bourbon County Café de Olla Stout

Ett öl gjort i samarbete med grannarna Intelligensia Coffee. Ölet ska ha en kaffesmak som har mexikansk inspiration och där där har också tillsatts apelsinskal och socker.

 Bourbon County Mon Chéri Stout

En helt ny variant på ölet och här han man tillsatt två olika sorters körsbär samt brunt socker.

Proprietors Bourbon County Stout

Årets version innehåller några av de mest uppskattade ingredienserna från tidigare års Bourbon County. Här finns rostade pekannötter, kokos, kakao och vanilj som tillsammans ska ge en känsla av tiramisu.

 Bourbon County Double Barrel Stout

Ölet har först lagrats på elva år gamla Heaven Hill-fat i tolv månader och sedan legat ytterligare tolv månader på Elijah Craig-fat.