Här är appen som vill få dig att sluta med öl

Det ska miljonsatsar på appen som vill få fler människor att sluta dricka öl. Foto: One Year No Beer.

”One Year No Beer” är appen som vill få dig att sluta dricka öl. Nu lanseras en crowdfunding-kampanj som ska sprida appen mer över världen.

 

Det skotska företaget startades av Ruari Fairbanks 2015 och har i dagsläget cirka 80 000 användare i 137 olika länder.

Men företaget vill nå många fler än så. Via crowd-funding hoppas man på att få in sex miljoner kronor som ska gå till marknadsföring och utveckling av appen.

De som går med betalar för en period av 28, 90 eller 365 dagar. Appen ger hjälp och inspiration för att hålla sig borta från öl och annan alkohol under den perioden.

Alkoholfri öl och alkoholfria drinkar är tillåtna och appen tros få ett uppsving när coronapandemin går mot sitt slut.

Under pandemin har brittisk statistik visat att fler personer än vanligt druckit så mycket alkohol att de avlidit. Samtidigt finns en hälsotrend runt om i världen där allt fler unga väljer bort alkoholen.

Sedan februari har antalet användare ökat med 80 procent och Fairbanks är övertygad om att det finns en marknad för att nå betydligt fler personer som vill ha en paus från alkoholen, eller som helt enkelt inte vill dricka alls längre.

– Det finns ett ökande behov för vår app både i Storbritannien och i resten av världen, säger Fairbanks till sajten Insider.

I fjol hade hans företag intäkter på motsvarande runt 25 miljoner svenska kronor, och med mer kapital in i bolaget ska den siffran stiga snabbt är det tänkt.