Hanna hoppas på nytt festligt 20-tal

Sommar 2021

Hanna Gustavsson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Hanna Gustavsson hittar Sveriges bästa hazy-IPA i Värmland. Det och mer berättar hon om i vår sommarserie.

 

Gustavsson jobbar på Brewski och ansvarar bland annat för Brewskival. Här är alla hennes svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Det här är ju super svårt! Men Ten Hands tycker jag går från klarhet till klarhet trots att de är ganska nya fortfarande. Deras hazy-IPA är bland de bästa i Sverige och deras fruktiga surisar är inte dumma de heller. 

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Samma utsträckning eller mer! Efter förra seklets pandemi kom ju det glada 20-talet, så varför inte en repeat på det? Sen hoppas jag att vi kommer att fortsätta uppskatta det lokala också, både mat, dryck och destinationer!

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Det bästa ska bli sol och värme och tid med vänner som man får krama igen! Kanske någon lite resa bara för att se hur det känns, och många dagar i Köpenhamn!

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Beerbliotek – A moment of clarity – välbryggd, med balanserad beska. En öl jag aldrig bli trött på.

– Brewski – Triple Berry Pie – med en tredjedel frukt får jag i mig lite vitaminer där på ön, och så frisk och fruktig smak att jag kan ha den till frukost

– Hyllie – Black Sheep – en riktigt frisk fläkt i det mörkare segmentet, massor av smak men man kan fortfarande dricka många utan att tröttna. Tänker att en lite mörkare öl kan ge mig en liten energi boost där på ön också, det lär väl behövas

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Det här är ju helt omöjligt att svara på! Det beror helt på var, när, hur. Men Duchesse de Bourgogne med en bricka lagrad hårdost och Bresaola är aldrig fel! Inte heller en bra Bangers and Mash och en handpumpad ale, eller en frisk saison med Pasta Arrabiata.