Ministern öppnade för vaccinkrav på krogen

Lena Hallengren, socialminster. Foto: Pressbild

Regeringen förbereder nu för ett införande vaccinpass på restauranger och krogar också. Det framkom vid en pressträff idag.

I dag höll socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell en pressträff om nya pandemiåtgärder och det ser ut som om att det kan bli krav på vaccinpass även på restauranger och krogar.

– Regeringen kommer i närtid att remittera ett förslag om att möjliggöra att vaccinationsbevis kan införas i andra sammanhang, som restauranger och gym, sa Lena Hallengren när hon inledde pressträffen, enligt Aftonbladet.

FHM har lämnat ett underlag för nya smittskyddsåtgärder till regeringen. Karin Tegmark Wisell berättade att smittspridningen ökar i Europa, men även i Sverige.

– Läget i Sverige är inte akut men ändå så pass allvarligt i vissa regioner att det inom en snar framtid kan komma att behövas ytterligare åtgärder, säger hon.

– Om smittspridningen fortsätter i den takt som vi ser nu så gör jag bedömningen att vi kan behöva vidta vissa åtgärder redan nästa vecka.

Sen kan det gå snabbt med nya åtgärder.

– Regeringen kommer nu skyndsamt att analysera underlaget och återkomma i närtid, sa Lena Hallengren.

Läs mer här.