Haket redo för sin rekordfestival

Rekordmånga utställare och alla biljetter sålda. Helgens ölfestival hos Haket i Göteborg ser ut att kunna bli en riktigt trevlig tillställning.

Under de senaste åren har Hakets Ölfestival varit en höjdpunkt under året för många av besökarna. På lördag är det dags igen och denna gång dyker det upp hela 35 utställare som ska samsas om ytan på Hakets två våningar.

– Det ryker lite sittplatser men det kommer att gå bra. Varje utställare behöver inte massor med plats, säger Cattis Ledius på Haket.

35 utställare är nytt rekord och det har inte varit svårt att locka spännande bryggerier.

– Vi har fått säga nej till en hel del, det är först till kvarn som gäller. Jag är väldigt tydlig med att de som vill vara med måste svara mig snabbt, säger Cattis.

De 200 biljetterna är redan sålda och det kommer att bli en festlig stämning på lördag. Nu har också festivalen nått sitt tak vad gäller utställare.

– Vi vill ju vara här på Haket och då går det inte att växa mer. Med fler utställare är det ju också fler personer i lokalen redan när festivalen börjar.

Tidigare år har festivalen haft ett ganska tydligt lokalt fokus, och det dyker upp en hel del Göteborgsbryggerier även i år. Men utöver det kommer också ett antal spännande intressanta gäster.

– Det blir kul med bland annat Brasserie Du Pays Flamand från Frankrike, och med Naparbier och La Pirata från Spanien. Dessutom är det kul att Menno Oliver och De Molen kommer tillbaka, han hade en tap takeover här hos oss i fjol.

Dessutom kommer importören Brill&Co att ha med sig en del spännande lagrad öl.

Men allt handlar inte öl utan också om en god stämning.

– Det roligaste av allt är mixen av besökare och utställare och att det kommer att bli en bra stämning, säger Cattis Ledius.