Humlig Guinness har svensk premiär

Guinness fortsätter att bredda sig när det gäller ölstilar. Nu har en india pale ale med samma jäst som stouten lanserats i Sverige.

Guinness är ett av världens bäst säljande ölvarumärken och deras stout har en spridning över hela världen. Men samtidigt försöker man nu bredda sig. Beernews berättade nyligen om två lanseringar av nya öl i Storbritannien och nu kommer dessutom ett nytt öl i Sverige.

Nitro-IPA har redan börjat att säljas på krogar runt om i landet och till hösten kommer ölet på Systembolaget. Ölet har tagits fram på det egna experimentbryggeriet The Open Gate Brewery.

– Det är inte ovanligt att öldrickare upplever att beskan och humlearomerna i en IPA tar över. Vi ville därför skapa en lite mer balanserad öl med en lenare känsla. Eftersom Guinness har förädlat tekniken bakom kvävebaserad öl i mer än sex decennier, kände vi att vi hade något nytt att tillföra kategorin, säger Luis Ortega, bryggmästare på Guinness och den som ligger bakom receptet.

Ölet är bryggt med de fem humlesorterna Admiral, Celeia, Topaz, Cascade och Challenger och jästen är faktiskt den samma som används i Guinness Stout.