Haket går ut med nytt datum för ölfesten

Hakets ölfestival har nu fått ett nytt datum. I april nästa år det tänkt att man äntligen ska kunna genomföra festen igen. Bilden är från festivalen 2019. Foto: Peter Lindh

Hakets ölfestival har nu fått ett nytt datum. I april nästa år det tänkt att man äntligen ska kunna genomföra festen igen.

Det tog mindre än ett dygn efter det att socialminister Lena Hallengren gick ut med att restriktionerna lättas för krogar och restauranger innan Cattis Ledius och gänget på Haket gick ut med ett nytt datum för ölfestivalen.

– Nu blir det fart. Jag fick puls när jag hörde det, får bara hoppas att det inte kommer några bakslag. Folk måste vaccinera sig och antivaxxers måste sluta vara antivaxxers …

– Jag längtar efter event, efter att fylla bygget – och att slippa bli jagad av miljöförvaltningen, säger hon.

Festivalgeneralen Cattis Ledius fick utlopp för sin glädje tillsammans med lika glada Emily Olofsson senast det var festival.

Det blir minst 30 bryggerier på festivalen, de hade över 30 redan förra året då festivalen ställdes in två gånger.

– Vi frågar givetvis dem igen, men sen vet jag inte hur det blir med alla utländska. Vi hade några som var startklara förra året, men alla var inte det och jag vet inte hur det blir i vår.

– Det kommer att bli härligt att träffa mina vänner igen. Bryggerierna har längtat efter att komma ut och träffa sina kunder igen. Det blir magistk.

Att hon ser fram emot eventet går inte att ta fel på.

– Det ska bli så härligt att knö igen, även om jag nästan får hjärtinfarkt när jag tittar på trängseln på gamla bilder nu.