Guinness satsar stort på nytt öl med kaffe

Guinness satsar stort på ett nytt öl med kaffe. Foto: Pressbild.

Kaffe sätts i fokus när Guinness släpper ett nytt öl över hela USA. På sikt verkar ölet även komma till Sverige.

Det är Guinness Nitro Cold Brew Coffee som nu ska lanseras stort i USA. Ölet släpptes i liten skala under mars månad och försäljningen har gått så bra att man nu skruvar upp distributionen rejält.

Ölet är på fyra procent och man hoppas kunna locka såväl öldrickare som de personer som väljer kalla kaffedrycker i vanliga fall.

Ölet bryggs i Dublin, Irland, men det är så här långt bara i USA som ölet ska lanseras. Under de kommande 12-18 månaderna ska dock ölet spridas även till andra delar av världen och det är inte alls omöjligt att det då även dyker upp i Sverige.

Planen är att ölet ska läggas till Guinness utbud och fortsätta att bryggas framöver. Det handlar alltså inte om något tillfälligt öl på marknaden.

Traditionella Guinness bryggs i dag i 49 olika länder och finns att köpa i över 150 olika länder. Man uppskattar att det dricks cirka nio miljoner glas med det ölet runt om i världen varje dag.

Nu återstår att se om kaffevarianten på det klassiska ölet kan bidra till att sätta ännu bättre fart på försäljningen.

Guinness ägs i dag av koncernen Diageo som också äger varumärken som Johnny Walker, Captain Morgan, Bailey´s och Smirnoff.