GSBF hoppas på en coronafri ölhöst

Glenn Pålsson och Erik Frithiof, här tillsammans med Mikael Dugge Engström, släppte biljetterna till höstens Great Swedish Beer Festival under onsdagen. Foto: Ronny Karlsson.

Alla ölfestivaler pratar inte om att ställa in. I går släppte biljetterna till Great Swedish Beer Festival och arrangörerna vill ge ölälskare något att se fram emot.

I princip alla ölfestivaler under våren har ställts in eller flyttats fram. Men blickar v längre fram finns förhoppningar på att allt ska bli som vanligt igen.

Under onsdagen släppts biljetterna till Great Swedish Beer Festival.

– Vi har legat ganska lågt de senaste veckorna, men det fanns ingen anledning att dra ut på biljettsläppet. Folk kanske vill ha något att se fram emot i dessa tider, säger Erik Frithiof, som arrangerar festivalen tillsammans med Glenn Pålsson.

24 oktober är det dags för den andra upplagen av den helsvenska festivalen. Det blir två pass och det släpps 2500 biljetter per pass. Dessutom finns det 500 biljetter som gäller för båda passen.

I dag vet ingen hur det ser ut med corona-spridningen i höst, men att avvakta med biljettsläpp kändes inte rätt.

– Vi måste jobba utifrån att det här blir av, säger Frithiof.

I dagsläget är det klart med 85 av de 100 bryggerier som ska vara utställare. Bland de bryggerier som dyker upp för första gången finns Omnipollo, Apex och Jämmerdalen.

Det kommer att bli lite färre bryggerier från Skåne den här gången och en bättre spridning med bryggerier från hela landet.

En massa festivaler har flyttats från våren till hösten och det är många evenemang som ska genomföras då. Erik Frithiof hoppas trots det på utsålda pass.

– Det blir kanske framför allt MBCC som genomförs två veckor före oss som vi kan känna av. Men det är bättre att den ligger då än att den ligger samma helg.