Gravöl som inte alla uppskattade

Att ölfestival på en kyrkogård uppskattades inte av alla. Genrebild. Foto: Pixabay

En kyrka i England har fått hård kritik för att de tillåtit en ölfestival på kyrkogården. Besökarna var inte alltid så finkänsliga enligt lokalbefolkningen …

Festivalbesökarna använde gravar som matbord och lutade sig mot gravstenar när kyrkan St Mary the Virgin i Stockton-On-Tees upplät kyrkogården för festligheterna.

Nu får kyrkoherden stå till svars mot lokalbefolkningens ilska.

Men kyrkoherden Martin Anderson försvarar sitt beslut och säger att ölfestivalen anordnats för att dra in pengar för att renovera kyrkklockan.

– En del handlade om att få in pengar, men viktigare än så var att folk skulle ha trevligt tillsammans. I det stora hela har festivaldeltagarna visat respekt för platsen och det fanns en känsla av gemenskap och positivitet.

– Men som i alla andra delar av liget finns det alltid en liten grupp som inte ser eller gör saker utifrån samma perspektiv. Vi ville inte att folk skulle använda gravstenar som bord och våra säkerhetsansvariga jobbade för att upprätthålla lugn på kyrkogården och själva byggnaden.

Även David Dodd från Three Brothers Brewery, som stod för ölen, försvarar festivalen.

– Lokalbefolkningen gillade det verkligen. Folk har saknat sånt här. Det finns stora tomma ytor på kyrkogården, som folk använde för att ställa ut bord och stolar. Inte vid nåt enda tillfälle var det nån i personalen som ställde stolar runt en grav, säger han.

Men för säkerhets skull blir det ändå förändringar i framtida event. Då ska man hägna in deltagarna så att de inte förvirrar sig in bland gravarna.

Läs mer här.