Grannens trivsel kan stoppa bryggeriet

Tornbjörn Wellrath och Anette Pålsson hoppas att deras satsning på bryggeripub ska få godkänt till slut Foto: Ronny Karlsson.

En närboende överklagade med motiveringen att trivseln skulle försvinna i lägenheten om det fanns ett bryggeri i huset bredvid. Nu kan Lilla Edets Bryggeri tvingas att flytta såväl produktion som bryggeripub.

Det har varit en hel del turer kring bryggeriet som flyttats till centrala Lilla Edet och den bryggeripub som man bygger och tillhörande uteservering.
Serveringstillståndet är godkänt av kommunen. Beernews har tidigare skrivit om bryggeriets flytt och planerna på en bryggeripub.

En enig byggnadsnämnd sa ja till satsningen och beviljade bygglov, men det överklagades av en granne. Den personen hävdade att trivseln skulle försvinna i dennes lägenhet om bryggeriet skulle finnas där.

Trots att personen som överklagat inte ens bor i samma hus gick Länsstyrelsen på den linjen och drog tillbaka bygglovet

– Vi tycker att Länsstyrelsen har tagit fel beslut och har överklagat detta. Vi hoppas på att öppna i juni och vi kan ha öppet och producera i väntan på ett slutgiltigt beslut, säger Anette Pålsson på bryggeriet,

Länsstyrelsen motiverade dessutom sitt beslut att dra in bygglovet med att det som bedrevs inte är en centrumverkssamhet. Man pekade på att produktionsytorna var större än pubdelen, vilket är fallet i nästan alla liknande satsningar. Dessutom skulle man ha öppet för sällan för att få sitt tillstånd för puben.

– Men vi vill ju börja försiktigt och prova oss fram med öppettider, inte minst med tanke på coronaviruset. Men risken är att puben får stängas och bryggeriet flyttas igen. Vi hoppas förstås att vi får rätt, säger Pålsson.