Gott om fester inför den stora ölfesten

Bildspel

Bild 1 av 10

Oli Banks och Charlotte Eriksson hjälpte båda till med att servera Cloudwaters öl.

 

Förfesterna till All In Beer Fest är i gång. Under onsdagskvällen var det specialöl på tre olika ställen i närheten av Järntorget.

Inför En Öl & Whiskymässa anordnas en hel ölvecka i Göteborg. Även under hösten börjar något sådant ta form inför All In Beer Fest. Under onsdagen var det bland annat tap take over med brittiska Cloudwater hos Haket, som är mitt inne i en ombyggnation.

– Jag sade till byggarbetarna att vi behövde ha vår lokal för det här eventet, sade Cattis Ledius, som fixat med lite provisoriska kranar i den del som nu byggs om.

Cloudwater hade med sig åtta olika fatöl och en del burkar och det lockade gott om ölintresserade.

Samma intresse var det på The Rover, där O/O presenterade tre humliga ölnyheter. Det lokala bryggeriet visade återigen att man definitivt hör hemma i toppskiktet när det gäller öl med mycket humle.

Bara några steg därifrån var det också ölpremiär hos Ölstugan Tullen. Där släpptes brut-IPA:n To The Bone, som bryggts av Spike och holländska LOC. Även där var det gott om folk och man kunde konstatera att det var ganska många som rörde sig mellan de här tre ställena under kvällen.

I dag fortsätter festligheterna och då hos Stigbergets i Partihallarna. Där är det invigning av deras nya bryggeri och där blir det drygt 15 nya öl som presenteras.