Utökad hemleverans från Systembolaget

Testerna med hemleverans av alkohol har varit positiva för Systembolaget. Nu utökas satsningen.

Det var 2012 som hemleverans av alkohol från Systembolaget testades för första gången.Fram till i dag fanns den möjligheten i Skåne län, Stockholms län, Västerbottens län och Västernorrlands län och Västra Götalands län, men nu läggs Uppsala län till den listan.

– Kundernas köpbeteende förändras och idag efterfrågar allt fler service som att handla online och hemleverans. Vårt försök har hittills varit positivt. Kunderna är nöjda och undersökningar visar också att den totala försäljningen inte ökar, inte heller avviker alkoholvanorna hos dem som använder tjänsten. Därför väljer vi nu att utöka försöket till att omfatta hela Uppsala län, säger Stefan Bäckman som är chef för försäljningsområdet e-handel på Systembolaget.

Tjänsten riktar sig till privatpersoner. Varorna levereras vardagar mellan 10-20, minst tre dagar efter beställning. Kostnaden för hemleverans beror på beställningens omfattning men är minst 120 kronor. Samma ålderskontroll och försäljningsregler gäller vid hemleverans som i butik. 

– I dagsläget har vi ungefär 18 000 beställningsbara produkter på vår webbplats och vi hoppas på sikt kunna erbjuda hemleverans i hela landet, säger Stefan Bäckman.