Gott om bryggningar på kvinnodagen

Bildspel

Bild 1 av 24

Alla deltagarna under bryggningen hos Hop Notch på Vaxholm.

Internationella kvinnodagen blev en stor bryggdag i Sverige. Runt om i landet bryggdes det öl av kvinnor och vi har bilder från sju olika evenemang.

Vid de flesta av de evenemang som genomfördes bryggdes det öl med den speciella humleblandning som tagits fram av Pink Boots just för den här dagen.

I Karlshamn hade Ida Ivarsson på Brygghus 19 besök av Secret Sisters, och där användes humleblandningen i ett recept som gjorts tillsammans och som ska mynna ut i New England IPA-n Siv.

På Pax Brygghus var det Ferministas som var på besök och även där blev det en trevlig men intensiv bryggdag.

I Göteborg hade FemAle en bryggdag hos Bearded Rabbit i Floda. Ett suröl med basilika och lime ska bli slutresultatet och Pink Boots humleblandning användes även här. Hos Beerium Surte strax norr om Göteborg var det också en organisation med namnet Female, som i det fallet är ett nätverk för kvinnor i Ale kommun. Även här bryggdes det förstås öl under söndagen.

I Stockholmsområdet var det samling ute på Vaxholm hos Jessica Heidrich på Hop Notch, som arrangerade dagen tillsammans med Sandra Lööv. Även här var det en New England-IPA som bryggdes.

Nytt för i var att det gjordes en målning tillsammans under bryggdagen som senare kommer att aktionernas ut där intäkterna kommer att doneras direkt till Pink Boots Society och deras jobb att stärka, utbilda och föra samman kvinnor i ölbranschen. 

I Dalarna var det Karin Tuvell som bjöd in till Walhöll Brygghus där det anordnades en bryggdag. Här bryggdes det en saison och intäkterna från ölet ska gå till flickors utbildning.

Även i Storuman bryggdes det öl denna söndag då  Gårdsbryggeriet 65ºN då Erika Kristoffersson bryggde öl och även där var den speciella humleblandningen grunden för ölet.

För er som undrar över humleblandningen kan vi avslöja att den består av en kombination av azacca, el dorado, idaho gem och loral.