Göteborgs Nya ökar kapaciteten rejält

Göteborgs Nya Bryggeri expanderar. Två nya tankar ska möta efterfrågan och ge en produktion på 700 000 liter per år.

Bryggeriet som ligger i Pripps gamla lokaler i Göteborg har en bra bit kvar till föregångarens produktionstakt. Men faktum är att Göteborgs Nya Bryggeri har växt snabbt och hittat en stor supporterskara.
Framför allt är det deras Starkpilsner som gjort succé och som från och med 1 september kommer in på 280 av Systembolagets butiker i landet.
– Den har gått väldigt bra och det är roligt, säger bryggaren Tobias Grönqvist.
Framgångarna har fått bryggeriet att satsa vidare. En trycktank på 15000 liter och en kombitank i samma storlek står numera i bryggeriet och det bidrar till en rejält ökad produktion.
– Vi har haft en årsproduktion på 450 000 liter, nu kan vi klara av 700 000 liter och jag är övertygad om att vi når dit under nästa år. Det känns bättre att nu ha för mycket tankkapacitet än att ha för lite, säger Grönqvist.
De nya stora tankarna gör att man kan samla tre brygder i en och samma tank. Installationen av tankarna har tagit en del tid men nu kan bryggeriet gå tillbaka till normala rutiner igen.

– Det har varit mycket jobb med det var det värt. Nu är det snarare bryggverket än tankkapaciteten som är flaskhalsen för oss, säger Grönqvist.

Tankrna kommer från Litauen där Grönqvist nyligen var på besök innan tankarna levererades. Förutom att kapaciteten ökar i bryggeriet finns också flera andra fördelar med investeringen.
– De här tankarna är mer effektiva än de vi haft sedan tidigare. Vi kommer att spara både tid och vatten och dessutom kommer det att gå åt mindre rengöringsmedel, säger Grönqvist.