Glenn parar gärna öl med asiatisk mat

Sommar 2021.

Glenn Pålsson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Peter Lindh.

Glenn Pålsson är nästa person ut i vår sommarserie. Han låter gärna det asiatiska köket vara med tillsammans med öl.

 

Pålsson jobbar på Remmarlöv Gårdsbryggeri och dessutom en av grundarna av Great Swedish Beer Festival. Här är alla hans svar i vår sommarserie.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Med mina förväntningar på detta bryggeri är det mer ”fått vad jag förväntat mig” än imponerat, de är stabila på en hög nivå, balanserade smaker, snygg design och sköna lirare. Svartbergets Fjällbryggeri.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– ABSOLUT, det blir bättre än tidigare, alla vill hinka en bägare i solen och umgås som om det vore 2019, som vi längtat!

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

So far (7:e juli): försäljningen till HoReCa har förbättrats radikalt på kort tid. Ska bli: ledighet med lata dagar tillsammans med familjen, fotbollshäng och strandfester. Fan vad jag älskar sommar och värme!

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Väldigt oklart. Är det en öde ö utanför Grönland eller Grekland? Något självrunnet från Nynäs eller en partykeg från Stigis, så man får lite volym. Win!

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Jag gillar det asiatiska kökets heta rätter och till det vill jag ha en svalkande veteöl. Till efterrätt en liten stout och chokladkaka. Mums! En ostburgare med hög sälta och ljus lageröl är fan inte fel det heller. Jag är nog hungrig… trevlig sommar!