Glenn gör comeback i festivalvärlden

Bildspel

Bild 1 av 6

Erik Frithiof och Glenn Pålsson ser båda fram emot att samarbete med Great Swedish Beer Festival.


 

Han lämnade Malmö Öl & Whisky efter fem år. Men nu är Glenn Pålsson tillbaka i en viktig roll på en annan stor svensk ölfestival.

Pålsson tog under fem år Malmö Öl & Whisky Festival framåt och såg till att besökarantalet ökade varje år. Men tidigare i år meddelade han att han skulle sluta, och årets festival blev hans sista.

I stället väntade ett jobb som säljansvarig på Remmarlöv Gårdsbryggeri och det jobbet ska han ha kvar. Men nu går Pålsson även in i organisationen för nya Great Swedish Beer Festival.

– Jag ska jobba ganska mycket praktiskt med själva genomförandet av festivalen. Killarna bakom festivalen hörde av sig till mig i februari och det var okej för Remmarlöv att jag håller på med detta också. Jag ville också göra färdigt årets festival i Malmö innan jag började att jobba med det nya projektet.

Pålsson ska jobba heltid på Remmarlöv men kommer trots det att lägga en del tid på festivalen.

– Det här blir utöver det ordinarie arbetet, men jag ska göra det med passion och hjärta, säger han.

Pålsson tror att trion kommer att komplettera varandra bra. Sedan tidigare är det Erik Frithiof och Nils Johan Törnström som driver festivalen.

– Jag tycker att jag kan tillföra saker framför allt när det gäller genomförandet. Erik är fenomenal på marknadsföring och Nils har koll på logistiken. Bland annat kommer ölen att samfraktas till Malmö, säger Pålsson.

Även Erik Frithiof ser fram emot det nya samarbetet.

– När vi såg att Glenn skulle byta jobb kände vi att vi behövde någon som jobbat med branschen och som gjort stora festivaler tidigare.

100 bryggerier har redan anmält sig till Great Swedish Beer Festival, som genomförs för första gången i slutet av oktober. Till premiären känns det tryggt att ha Pålsson med i ledningen av festivalen.

– Han har koll på alla flöden och hur man gör folk nöjda. Han kompletterar oss på ett väldigt bra sätt, säger Frithiof.

Meddelandet om att Pålsson ansluter till festivalgänget kom under senaste träffen för MMX Beer Club i Malmö. Där var det också surölskväll med ölen från Psychopipes, Brekeriet och Jackdaw.