Glenn gillar ölen som bryggs lokalt

SOMMAR 2018

Glenn Pålsson är en av personerna bakom den stora ölfestivalen i Malmö. Han vill gärna dircka öl med två stora musikprofiler.

Pålsson gillar den lokala Skåneölen bäst av allt. Det och mer berättar han om här.

1. Vilket är ditt allra bästa ölminne?

– Ett härligt minne är från vår tripp till Bornholm 2017, tillsammans med ett par vänner, när vi en av dagarna chansade på att få en inblick i Svaneke’s bryggeri. Det var en dag då solen gassade som bäst, som den ofta gör i Svaneke, och portarna till bryggeriet stod på vid gavel, där innanför står bryggmästaren Jan Paul i full gång med något. Säkert jätteviktigt. Utan längre betänketid tog han oss på en spontan tur runt bryggeriet där han förklarade och vi diskuterade om det mest som rör hans verksamhet.

Avslutningsvis fick vi med oss ett par smakprov, dessa avnjöts på en solig parkbänk bara några meter från bryggeriet…

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Varför tycker du det?

– Jag älskar mina skånska mikrobryggerier. Svårt att säga ett, men tanken på att kunna uppleva skånsk gårdsförsäljning gör att det pirrar till i magen. Svensk öl är bland de bättre i världen, det ska vi vara stolta över, och mina skånska bryggeri ligger varmast om hjärtat.

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar.

– Känslan är att det redan nu planats ut och att kvalitén och kapaciteten på de befintliga kommer att öka istället för att det kommer öka kraftigt i antal bryggeri.

Svårt att ge en vettig siffra känns det som, men uppskattar till 500!

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?

– Det allra bästa sommarölet inmundigas på valfri plats där känslan för sommar infinner sig.

Vilken öl det är spelar minde roll bara den är lägre i alkohol, ljus och törstsläckande. T.ex Lupo Pils (Remmarlöv Gårdsbryggeri)

5. Vem i hela världen skulle du allra helst vilja dricka en öl med? Varför?

– Bröderna Gallagher (Oasis). Fotboll och musik är också ett mycket stort intresse i mitt liv. Att få träffa idolerna som till stor del format mig till den jag är idag och prata om livets stora passioner med dessa två ödmjuka (?) killar vore oslagbart i min värld.

6. Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde den festivalen så bra?

– Jag uppskattar de svenska festivalerna som anordnas runt om i vårt avlånga land. Tycker att Sverige fortfarande är under utveckling och den bästa festivalen har ännu inte sett dagens ljus. Tror jag. Men om jag måste välja en, så är det självklart den jag är general över just nu. Mindre objektiv spaning.