Generator räddar ölen i strömlöst område

Russian River fick hyra in en stor generator när strömmen bröts på grund av brandrisk. Foto: Ronny Karlsson.

Risken för bränder gjorde att elbolaget bröt strömmen och bland annat Russian River drabbas. Men en inhyrd jättegenerator räddar ölproduktionen och ger även invånarna ström.

Området norr om San Fransisco, där bland annat Russian River har två bryggerier, är torrt och när det nu enligt väderprognoser ska börja blåsa rejält är brandrisken stor.

Läget har fått elbolaget i området att stänga av strömmen för 250 000 kunder från och med i går, och det skapar förstås problem. Inte minst för bryggerierna i området som är mitt uppe i sin produktion.

För Russian River har det hela löst sig med hjälp en av generator på två megawatt. Generatorn är överdimensionerad för bryggeriet i Windsor, men var den enda som fanns tillgänglig.

Med hjälp av den kan bryggeriet hålla i gång sin produktion även om det blir dyrt. Hyran för generatorn ligger nämligen på 30 000 dollar för fyra veckor.

Lösningen gör också att de boende i området kring Windsor kan komma till bryggeriet för att ladda telefoner, få något att äta eller sitta ner och arbeta en stund.