”Gårdsförsäljning skulle vara enormt”

Hazy IPA står Erik Sahlin upp över öronen, han vill se fler engelska öl nästa år i stället. Det och mer kan du läsa i hans enkätsvar.

Hazy IPA står Erik Sahlin på Sahlins Brygghus upp över öronen, han vill se fler engelska öl nästa år i stället. Det och mer kan du läsa i hans enkätsvar.

Vad var det bästa med 2021 på ditt bryggeri?

– Att vi ändå kört ut en massa dryck av alla möjliga olika slag trots en del motgångar. Sen är jag jävligt stolt över vår vinglögg. Vi släppte den på 20 centiliters flaska med kronkork, inte nog med att den blev väldigt god, den introducerade dessutom ett helt nytt format för glögg på den svenska marknaden. Vi blev också som första svenska bryggeri koshercertifierade. Det är en milstolpe i svensk bryggarhistoria.

Vad var det sämsta med 2021 på ditt bryggeri?

– Strul med maskiner. Totalt räknar med att jag lagt minst en månads total arbetstid med att skruva och dona. Inte nog med att man tappar tid och försäljning, man tappar geisten också.

Vad skulle ett beslut om gårdsförsäljning betyda för er?

– Det skulle betyda mycket, då vi på gården redan har ca 30 000 besökare per år. Att få gårdsförsäljning skulle vara enormt. Tänker mig ett upplägg att man kör guidade turer flera gånger dagligen under sommaren.

Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2021? Motivera.

– Bryggverket i Umeå, stilrena öl, med väldigt hög bryggteknisk kvalitet och smak.

Vilken ölstil vill du se mer av från svenska bryggerier under 2022? 

– Något som inte är en hazy ipa. Så trött på den stilen att det står mig upp över öronen. Engelska stilar skulle vara riktigt kul.