Fri öl ska få fler att välja bort extremist

Nationalisten Richard Spencer ska tala i Florida. Då tar det lokala bryggeriet upp kampen genom att erbjuda gratis öl till dom som lämnar biljetten på bryggeriet i stället.

Det är i Gainesville, Florida, som den högerextreme nationalisten Richard Spencer ska tala i dag torsdag. Det krävs biljett för att komma och lyssna, men biljetterna är gratis. Han håller sitt tal på universitetet där efter att ha hotat att stämma universitetet när de sade nej till honom.

Nu erbjuder bryggeriet Alligator Brewing Company alla som har en biljett att komma till bryggeriet istället för att där få en öl.

– Här på Alligator tror vi på att det fria ordet är en hörnsten för vårt fina land. Men med det sagt, tal som främjar rasism hör inte hemma i vårt land. Och än mindre i vår vackra hemstad, har bryggeriet kommenterat det hela i sociala media.

Det är tydligt att Spencers och hans medarbetare sett utspelet, för man säger sig nu ha ändrat på distributionen av biljetterna. Hur är oklart och kanske blir det ändå så att många väljer öl före det tal som ska hållas.

– Vi kan tyvärr inte stoppa honom från att ta med sig sitt hat till Gainesville. Men vi kan tömma hans lokal så att ingen hör hans hemska ord, skriver bryggeriet.

Läs hela artikeln här.