Bryggeri kritiseras för sin fatlagring

Innis&Gunn hävdar att all deras öl är fatlagrad. Nu får man hård kritik från andra i branschen som menar att det är fusk.

Det skotska bryggeriet gick nyligen ut med nyheten att man via en ny tillverkningsprocess kan kalla alla sina öl för fatlagrade. Processen går ut på man gör flisor av whisky- och romfat och sedan låter ölet cirkulera tillsammans med flisorna mellan fem och tio dagar.

Det har fått andra i branschen att reagera. En av de som reagerat starkast är Steve Dunkley, som driver Beer Noveaux i Manchester.

– Det är inga fat inblandade. Ett fat är en sak en bit trä en annan sak. Det är som att köpa ett hus och få en tegelsten. Träflisorna har varit en del av ett fat, men är inte längre ett fat, säger han till Morning Advertiser.

Innis&Gunns bryggmästare Dougal Sharp säger dock att man har varit öppna med hela processen och att man inte gör något fel.

– Vi står helt bakom att det här är fatlagring. Sedan har vi som företag alrig engagerat oss i att tala om för andra hur de ska göra saker, säger Sharp.

Organisationen Trading Standards säger att det inte finns något missvisande i beskrivningen och att det inte finns någon branschstandard för vad som kan kallas fatlagrat.

Läs hela artikeln här.