Frequency hyllar terrorhjälten

Fotbollssupportern Roy Larner tog strid med tre terrorister i samband med attacken i London nyligen. Nu hyllas han med ett eget öl från Frequency Beer Works.

Roy Larner har blivit känd över hela världen för sin insats i samband med terrorattacken vid London Bridge. I brittisk press har han förklarat hur han blev förbannad när han såg terroristerna. Han skrek “Fxxk You, I’m Millwall!” och gick till angrepp med knytnävarna mot trion. Han blev knivhuggen flera gånger och vårdas nu på sjukhus, men bidrog till att många andra kunde sätta sig i säkerhet.

Fotbollssupporters världen över har, oavsett lagtillhörighet, skickat hälsningar och support till sjukhussängen.

Nu vill även gänget bakom bryggeriet Frequency Beer Works hylla hjälten.

– Vi älskade både hans hjälte-insats, och hur fotbollsfans från hela världen har gett honom support, oavsett vilket lag de själva kommer från. Det var en spontan idé som vi är glada blev verklighet och vi hoppas få sätta en öl i handen på Roy så fort som möjligt, säger Anders Fridén, delägare i bryggeriet och dessutom sångare i metalbandet In Flames.

Även huvudbryggaren Mattias Hammenlind gick i gång på idén.

– Så fort vi såg nyheten om Roy Larner och hans fantastiska stridsrop kände vi att vi ville hylla honom, och det bästa vi kunde göra var att ge honom ett eget öl. Eftersom vi precis har gjort en ale i brittisk stil, en bitter, kändes det naturligt att det får bli en hyllning till honom,

Ölet släpps för försäljning på fat i dag.

Det har även startats en crowd funding-kampanj för Roy Larner. Där var målet att samla in 500 pund, men redan har det kommit in över 42 000 pund.