Frequency fixade fullsatt festkväll

Bildspel

Bild 1 av 10

Tobbe och Andy Forssander från bandet Fearless firade loss på premiären hos Frequency Beer Works Tap Room och träffade bland annat Anders Fridén, delägare i baren och sångare i In Flames.


 

Bara drygt fem månader efter att bryggeriet startade har Frequency Beer Works även ett tap room i centrala Stockholm. Premiären blev en succé.

Det var riktigt fullt med folk under premiären och delägarna var förstås nöjda.

– Det kommer inte att se ut så här varje kväll, men vi hoppas att folk kommer tillbaka och att de känner att de blir väl bemötta, säger Anders Fridén.

Han är mest känd som sångare i hårdrocksbandet In Flames men har fastnat alltmer för ölscenen.

– Det finns en hel del likheter. En bryggare värnar om sitt öl på samma sätt som en musiker värnar om en låt. Man måste göra det man tror på men man vill förstås att folk ska gilla det, säger Fridén.

Frequency Beer Works startade sitt bryggeri i CAP:s tidigare lokaler norr om Stockholm i april och har därefter fått massor med uppmärksamhet för sitt öl med koppling till terrordådet i London i somras. Nu står dessutom ett eget tap room färdigt.

– Det har gått jävligt fort. Men vi är ett grymt team och kompletterar varandra bra, det kommer fram många kul idéer, säger Mattias Hammenlind.

Efter rivstarten är förstås frågan vad som är nästa plan för kvintetten.

– Nu får vi lugna ner oss, nu ska vi se till att hålla det här flytande, säger Hammenlind.