Han startar fyra nya öl- och whiskymässor

Fredrik Anell-Berger leder en satsning på fyra nya öl- och whiskymässor. Foto: Pressbild

Fredrik Anell-Berger som tidigare drev Uppsala Beer & Whisky kommer nu tillbaka med ett nytt mässkoncept i fyra städer runt om i Sverige.

– Jag blev kontaktad av två personer som ville dra igång ett nytt mässbolag efter pandemin, säger Fredrik Anell-Berger som är VD för det nya bolaget som heter Expo Stories AB.

Tolv mässor blev resultatet av den kontakten, varav fyra öl- och whiskymässor. Städerna är Uppsala, Sandviken, Borås och Sundsvall.

– Genom att arrangera samma koncept i fyra noga utvalda städer tror vi att kommer kunna skapa en professionell motpart för potentiella utställare likväl som vi skapar en upplevelse utöver det vanliga för den enskilde besökaren”, säger Fredrik Annell-Berger. 

Men det handlar alltså inte bara om öl- och whiskymässor. Parallellt med dessa anordnas även Foodtruck- och Outdoormässor.

– Jag har gjort en del mässor i Finland och där är det ett jättevanligt upplägg – supermässor. De sker parallellt så man behöver inte gå på outdoormässan bara för att man går på ölmässan, men man kan köpa kombibiljetter, säger Anell-Berger.

I satsningen finns även ett nytt digitalt koncept med app och webb där man ska följa besökaren från inträdesbetalning till ölmontern och även efteråt.

– Rent konkret har vi utvecklat en app för telefonen och webben som knyter ihop flöden till en kedja. Och kopplar ihop det med upplevelser, vad som händer på scen, om det är tävlingar eller föreläsningar. Vi kan ha en djupare kontakt med besökarna och de kan betygsätta ölen och följa upp med en beställning på Systembolaget senare.

Storleksmässigt hoppas Anell-Berger att mässorna ska bli lika stora som Uppsala Beer & Whisky var innan den gick i konkurs hösten 2020.

– Det är en utveckling av det gamla konceptet i Uppsala. Vi siktar på att alla mässorna ska vara stora och tror på på 12000-15000 besökare i Uppsala, men även Sundsvall och Sandviken har stora lokaler på 8000-10000 kvadratmeter.

Här är datum och plats för mässorna:

Sundsvall Beer & Whisky Festival, 19-20 november 2021, Gärdehov, Sundsvall 

Uppsala Beer & Whisky Festival, 25-26 mars 2022, Fyrishov, Uppsala  

Borås Beer & Whisky Festival, 13-14 maj 2022, Åhaga, Borås 

Sandviken Beer & Whisky Festival, 26-27 augusti 2022, Göranssons Arena, Sandviken