Framgångar har fått Christian att satsa

Bildspel

Bild 1 av 4

En del återstår både vad gäller lokalen och bryggverket, men under hösten ska Christian Figved ha allting klart.

 

Det nya bryggverket är på plats. Kanske blir det också en bryggeripub utomhus till våren. Christian Figved på Akia Brygghus har en hel del på gång.

Figved tar steget från 250 liter till 1500 liter och dessutom blir det gamla bryggverket kvar.

– Jag vill fortsätta att brygga där också. Och med det större bryggverket ska det finnas hopp om att det ska bli några kronor över, säger han.

Det större bryggverket och tankarna anlände faktiskt tidigare än planerat så nu håller Figved på att både med att färdigställa lokalen och installera bryggverket.

– Jag hoppas på att vara i gång under hösten. Jag har fortfarande ett annat jobb på 80 procent så det handlar om att kunna lägga tillräckligt med timmar här, säger han.

Han tänker också satsa på att ha sin öl på burk, men har ännu inte bestämt om han ska investera i en egen burklina.

Med allting på plats landar han på en potentiell bryggkapacitet på cirka 30000-40000 liter. Men i den nya större lokalen räknar han med att ha plats för åtta jästankar. Då kan produktionen gå upp emot 100 000 liter.

Han startade sin verksamhet utanför Kungsbacka i fjol och redan från start har hans öl mötts med en hel del beröm.

– Jag har fått väldigt bra recensioner för mina öl och har lyckats sälja in öl på ett antal krogar även i Göteborg. Det känns jättekul.

Samtidigt är han ödmjuk inför den tuffa konkurrensen och är tacksam för att han lyckats bra under sitt första år.

– Jag var med på ett event hos Haket för en tid sedan, då kände jag mig som ett förband till bryggerier som Stigberget och Electric Nurse, säger han.

Planerna stannar inte vid att expandera bryggerier. Han har också diskuterat med fastighetsägaren om att starta en bryggeripub med uteservering.

– Vi har pratat en del. I så fall får det bli när allt annat är på plats och kanske skulle vi då kunna öppna nästa vår.

Om planerna blir verklighet kommer bryggpuben att ligga vid lokalen där det lilla bryggverket står i dag, precis bredvid det vattendrag som passerar mellan de båda lokalerna.

– Det skulle vara kul men inget är bestämt ännu. Flera närboende har varit på mig och haft sådana idéer också, säger Figved.