Fotbollsfansens sång del av jubileumsöl

Bildspel

Bild 1 av 3

Liverpools tränare Jürgen Klopp har varit på plats i Köpenhamn för att välja den speciella odlingen. (Foto: Carlsberg)


 

Anfield Road är Liverpools hemmaarena och där blir det ofta hög ljudvolym. Nu har Carlsberg tagit fram öl med hjälp av sång och vrål från Liverpoolfansen.

Carlsberg och Liverpool har samarbetat i 25 år och det är ett jubileum som uppmärksammas med ett eget öl. På Carlsbergs stora laboratorium har man konstaterat att humle utvecklas bra om den får hjälp av ljudvågor.

– Våra efterforskningar visat att humleplantor växer bättre när de exponeras för ljudvågor, då det ger mer fotosyntes och mer biomassa. Vi använde oss av den tekniken för att brygga världens troligen bästa fan-öl för att hylla samarbetet, säger Pai Rosager Pedas på laboratoriet i Köpenhamn.

Stora videoskärmar och en kraftfull ljudanläggning installerades och där spelade man upp matchbilder och lät fansens vrål från arenan Anfield Road höras i växthuset där en speciell röd humle odlades.

Nuvarande tränaren Jürgen Klopp har varit på plats i Köpenhamn för att följa processen och även de tidigare spelarna Robbie Fowler och Steve McManaman har varit och hälsat på i växthuset.

– Som spelare påverkades vi av ljudet från supportrarna på Anfield så det är rimligt att tro att även plantorna gör det. Jag kan inte vänta på att få smaka ölet, säger Robbie Fowler.

Efter sex månader med ljud från Liverpoolfansen skördades humlen och nu är ölet framtaget. Det kommer att finnas tillgängligt på utvalda pubar och på arenan Anfield Road i samband med Liverpools hemmamatch mot Huddersfield 28 oktober.