Fortsatt sänkt skatt för bryggerier i USA

De drygt 7000 bryggerierna i USA ser ut att få sänkt skatt ännu ett år. Men fortfarande är målet är permanent sänkning.

Under två år har amerikanska bryggerier på prov haft sänkt skatt på öl. Bryggerierna har haft skatterabatt på de första 60 000 barrels som produceras varje år. Det motsvarar cirka 7,1 miljoner liter. Skatten sänktes också en del på resten av produktionen hos de bryggerier som når dit.

Under tiden har planen varit att försöka få skatteändringen att bli permanent. Det jobbet har inte avslutats men tills vidare ser man ut att få nöja sig med ett tredje år med lägre skattetryck. Beslutet om ett tredje försöksår är nämligen på väg genom den politiska administrationen och har så här långt haft en majoritet.

– Medan den här förändringen ska passera hos beslutsfattarna jobbar vi och våra allierade vidare med att få alla oberoende bryggerier att betala lägre taxor, säger Brewers Associations president Bob Pease i ett pressmeddelande.

En utredning tidigare i år visade att de pengar som blivit kvar i företagen på grund av lägre skatter har gått till fler anställda, bättre arbetsvillkor och säkerhet för de anställda, samt bättre och större utrustning.